Over Frank Stittrich

Over Frank Stittrich

Frank Stittrich

Geboren op 18-06-1968
In Wiesbaden (D)
Woonachtig in Ter Apel (NL)
Ervaring in Mandala’s: ruim 30 jaar

Mijn verhaal

Mandala’s zijn voor mij als een kringloop in de natuur. Het herhalende karakter geeft zekerheid, balans en rust welke stapje voor stapje uiterst bedachtzaam ontstaat.
Dat juist deze een vooraanstaande plaats in mijn leven innemen is dan ook niet vreemd.

Juist de kracht van herhaling en balans die symbolisch zijn voor Mandalakunst-vormen voor mij als kunstenaar een rode draad door mijn leven.

Fruitteler

In het verleden werkte ik als biologisch fruitteler. Het hele jaar rond werkte ik vol passie, stap voor stap, toe naar het oogstseizoen. Elk jaar opnieuw ervaarde ik het ritme van de natuur en was het mijn doel om de mooiste appel te creëren. Een appel die alleen ontstond als ik alle fases in het proces voldoende aandacht en liefde schonk. Van het voorwerk aan de stam van de boom in februari tot het moment van oogsten in september als de appels plukrijp waren. Iedere stap kreeg dezelfde liefdevolle aandacht, jaar in jaar uit. Als het ritme van de klok ervaarde ik jaar op jaar de cirkel van het leven.

Mijn mandala's

Mijn kunstwerken kan ik beschouwen als dezelfde appel. Het is het resultaat van een stapsgewijs proces waarbij niet de appel het doel is, of in dit geval de mandala, maar de weg ernaar toe. De route die ik afleg tijdens het creëren van mijn kunst betekent voor mij veel meer dan het uiteindelijke resultaat.

Het is dit repeterende ritmische karakter dat meditatief werkt en zorgt voor balans en innerlijke rust. Het is de aandacht die elk element krijgt zodat het samen een volmaakt geheel vormt. Het is ook de wetenschap dat ik na het afronden van de ene mandala opnieuw mag beginnen met een nieuwe creatie en dat met dezelfde aandacht en passie. Maar bovenal is het mijn manier om mijn binnenwereld met u te delen, zoals ik dat ook deed met de perfecte appel in het oogstseizoen.

Frank Stittrich